Loading
Datça

Datçayı Tanıyın

İklim tam insan boyundadır. Sıcağı da soğuğu da, insan tahammülünü aşmaz. İklimi paltoyla, sobayla yada yelpazeyle düzeltmeye gerek yoktur. Halikarnas balıkçısı Cevat Şakir

Akdeniz ve Ege'nin buluşma noktasındaki yarımadanın üzerinde kurulu olan Datça, yüzlerce yıldır denizle bütünleşen doğal güzelliğiyle,insanların hayranlığını kazanan bir yerleşim birimidir.Döneminin en önemli liman kentlerinden biri olan Knidos'un tarihi ve kültürel zenginliği üzerine kurulu Datça üzerinde yaşayan Anadolu uygarlıklarının vazgeçilmezlerinden biri.

Dorlar, Persler, Atinalılar, Romalılar, Germiyanoğulları ve son olarak da Osmanlı İmparatorluğu bu güzel ilçenin tarihsel birikimine katkı sağlamış. Datça, Anadolu'nun güney batısında,Gökova ve Hisarönü körfezleri arasında,birbirinden güzel koy ve plajları,pırıl pırıl tertemiz denizi,köklü tarihi, bozulmamış doğası, zengin flora ve faunası, oksijeni bol, nem oranı düşük, yılın 300 günü güneşli havası,ılık iklimi ile Akdeniz ve Ege'nin buluştuğu bir cennettir.

Tarihte, Datça Yarımadası'nın havasının insanları iyileştirdiğine dair rivayetler olduğu gibi günümüzde de kalp,dolaşım,sinir ve romatizma hastaları tarafından Datça tercih edilmektedir. Datça'ya 70 km'lik genişletilmiş ve düzeltilmiş kara yoluyla Marmaris üzerinden,mavi ve yeşilin kaynaştığı, Ege ve Akdeniz'in en güzel koylarını seyrederek gelinebileceği gibi Bodrum'dan yada Yunanistan'ın Rodos ve Simi adalarından kalkan feribot ve deniz otobüsleriyle de keyifli deniz yolculukları yapılarak ulaşılabilir.

Yarımada tarihi yönden zengin olduğu kadar doğa yönünden de oldukça büyüleyicidir. Ülkemizde ilk önce badem çiçekleri Datça Yarımadası'nda açıyor ve yine ülkemizin ilk çağlası şubat ayında Datça'da çıkıyor.

Datça'nın balı ve balığı da ünlüdür. Birbirinden güzel koy ve plajlarda, pırıl pırıl tertemiz sularda yılın büyük bir bölümünde denize girmek mümkün. Yarımadanın deniz girmek için uygun koy ve plajının çoğunluğu,genelde güneyde bulunuyor.Bunların belli başlıcaları doğudan batıya doğru; Kuruca Bük, Aktur, Karaincir, Güllük, Gebekum, Burgaz, kargı, Domuz Bükü ve Palamut Bükü koy ve plajları.

Şehir merkezindeki Hastanealtı, Kumluk, Taşlık ve Azganlı plajlarında da denize girilebiliyor. Bu plajlardan bir çoğu her yıl Mavi Bayrak ödülü ile ödüllendiriliyor. Şehir merkezinde Taşlık plajının güney batısında suyu denize göre daha ılık olan içerisinde sağlığa yararlı çeşitli mineraller bulunan ve enfes bir manzaraya sahip olan minik bir göl bulunuyor. Yarımada yat turizmi açısından hem doğa güzellikleri ve uygun koyları ile hem de zengin kültürel değerleriyle çok çekici...